Gods zegen toegewenst!

Kerstwens

Lieve lezers van Zuiver Zilver,

Met deze prachtige zegenwens van Philip Stopford wil ik jullie van harte Gods zegen toewensen in het komende Kerstfeest en, als onze Heer Jezus nog niet terug gekomen is, ook in het nieuwe jaar 2019.

Gisteravond bezocht ik een Kerstconcert van Jigdaljahu, het koor waar Bert dirigent van is. Het was weergaloos mooi. Wat een glorie voor onze Heer klinkt er door die liederen heen! Toch heb ik eigenlijk niet zoveel met Kerst. Ik vind het moeilijk om tussen alle rode, groene en gouden glitters mijn Heer te ontmoeten. Daarom vroeg ik gisteravond of de Heer wilde laten merken dat Hij aanwezig was in de aanbidding van deze avond. Hoe geweldig is het, dat Hij graag naar onze gebeden luistert… Toen de bekende woorden uit Lukas 2 gedeclameerd werden, was het alsof de Heer niet tegen de herders sprak, maar tegen mij. In vers 8-9 staat:

En er waren herders in diezelfde streek, die zich ophielden in het open veld en ’s nachts de wacht hielden over hun kudde. En zie, een engel van de Heere stond bij hen en de heerlijkheid van de Heere omscheen hen en zij werden zeer bevreesd.

Door ervaringen in mijn jeugd is mijn basisemotie vaak angst. blogquote1Angst voor het onbekende, angst voor onbekenden en angst voor afwijzing als het erop aan komt, of als ik een ander minder gegeven heb dan wat hij of zij van mij verwacht.
De laatste weken zijn voorbij gevlógen. Tijd en rust om bij de Heer te zijn waren er niet zoveel. En, daarbij: ik ben even uit de running, omdat ik te lang in de running geweest ben met te weinig energie. Geen grootse daden voor de Heer dus. En dan gaat mijn onderbewuste het verleden en mijn relatie met de Heer door elkaar halen: ’s avonds voor het slapen gaan komt de angst dat de Heer mij als het erop aan komt af zal wijzen, omdat ik minder gegeven dan ontvangen heb.

Waarom schrijf ik over mijn persoonlijke worsteling in deze Kerstgroet voor jullie? Ik weet dat veel mensen net zo menselijk zijn als ik en, zonder dat een ander dit misschien weet, met angsten en zorgen rondlopen. Ik hoop dat je ook bemoedigd wordt door de Kerstboodschap van onze Zaligmaker (= Gelukkig-maker & Redder) in vers 10-11:

En de engel zei tegen hen: Wees niet bevreesd, want zie, ik verkondig u grote blijdschap, die voor heel het volk wezen zal, namelijk dat heden voor u geboren is de Zaligmaker, in de stad van David; Hij is Christus, de Heere.

Ik hoef niet bang te zijn, want deze machtige engel heeft een boodschap van blijdschap. Heden (2000 jaar geleden) is voor mij de Gelukkig-maker geboren. Niet zomaar iemand, maar Iemand, die door God Zelf goedgekeurd is: de Christus, Zijn gezalfde, mijn Heer. Wát mijn angsten dan ook zijn: Jezus overwon ze, door in Zijn schepping te komen en zonde, dood en duivel te vernietigen in Zijn eigen lichaam. En dan blijft er – als het erop aan komt – alleen maar een fantastische toekomst over, samen met Hem.

Blijdschap en tranen
Nóg zoiets moois: wat gebeurt er als we oog in oog met Jezus staan? Dan zal Hij alle tranen uit onze ogen wissen (Opb. 21:4). Het is niet zo dat de hemel een gestileerde plek met alleen maar blije mensen is. Eerst is er aandacht; trekt Hij ons naast Zich op de bank en laat Hij ons uithuilen.

De tranen van alles, waar we geen tranen voor konden vinden. Verdriet om de pijn van het niet-gezien zijn. De pijn van een veel te vroeg gestorven vader en een kapot gesneden band met moeder. De pijn van onderdrukking door klasgenootjes, van angst voor dood en hel, van eenzaamheid en stille strijd.

Maar ook de tranen van geluk: ‘Heer, U bent het écht. U leeft, U ademt, u bestaat. Mijn geloof is geen sprookje, maar ongelooflijke werkelijkheid’. Tranen, omdat de ogen van mijn Heer meer liefde bevatten dan ik ooit in mijn leven gezien of ervaren heb. Tranen, omdat dit samenzijn, deze liefde, vanaf nu en tot in eeuwigheid de énige werkelijkheid zullen zijn. Eer aan de Vader, eer aan de Zoon, eer aan de Heilige Geest.

One day you’ll make sense of it all, Jesus!’
Dat is de boodschap van Kerst.

Zijn liefdevolle nabijheid toegewenst voor nu en altijd!


One day You’ll make everything new, Jesus
One day You will bind every wound
The former things shall all pass away
No more tears

One day You’ll make sense of it all, Jesus
One day every question resolved
Every anxious thought left behind
No more fear

When we all get to heaven
What a day of rejoicing that will be
When we all see Jesus
We’ll sing and shout the victory

One day we will see face to face, Jesus
Is there a greater vision of grace
And in a moment, we shall be changed
On that day

And one day we’ll be free, free indeed, Jesus
One day all this struggle will cease
And we will see Your glory revealed
On that day

Matt Redman

Advertenties

3 gedachtes over “Gods zegen toegewenst!

  1. Wat een openheid en een kijkje in jouw hart! Het kan soms zo lijken of bij jullie alles volgens planning verloopt en de band met God altijd aanwezig is. Ook in -mentaal of lichamelijk- mindere tijden wil Hij juist dan onze zwakheid laten zien en ons tot Hem trekken. Om er vervolgens sterker uit te komen.
    Jullie ook gezegende dagen gewenst!

    Like

    • Hoi Karina, Leuk dat je een reactie plaatst… Ik kan me voorstellen dat de buitenkant er (ook) bij ons soms gelikter uitziet dan wat er van binnen in ons omgaat. Gelukkig zijn we ook mensen als ieder ander… Bedankt voor je bemoediging! Hartelijke groet, Christa

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s