Laugh on Glory’s side | Over vergeving, verzoening, liefde sterker dan angst en dood, en een ongeëvenaarde toekomst in het leven ná dit leven

Alweer anderhalf jaar geleden is het, dat mijn moeder op de intensive care overleed. Wat een strijd had ze de laatste jaren gestreden. En wat een diepe weg zijn we in ons leven samen – en jarenlang ook apart – gegaan. Ik mijn proces, zij het hare, zonder dat we dit van elkaar wisten. Dankzij de genade van onze God zijn we weer bij elkaar gekomen op het moment dat we daar allebei aan toe waren.

Harmonie
Ik heb echt een diep geloof dat we een God dienen, Die met heel Zijn hart verlangt naar vergeving én verzoening. Vergeving alleen is voor Hem niet genoeg. Hij maakte een wereld, waarin mens en dier in volledige harmonie met Hem en elkaar leefden. Als ik denk door Hem vergeven, maar niet in liefde aanvaard te zijn – sterker nog, als ik het idee heb dat Hij mij verdraagt omdat Hij dat nu eenmaal moet van Zichzelf – dan heb ik het mis. Hij vergeeft mij, omdat Hij een diep verlangen in Zich heeft om met mij in contact te zijn. Niet als in ‘ik schrijf jou een brief als ik weer tijd heb’, maar iedere minuut van de dag.

En ik heb een diep geloof dat Hij dit niet alleen verlangt voor Hem en mij, of Hem en jou, maar ook voor jou en mij en anderen onderling. Het was voor mij genoeg om mijn moeder te vergeven. Maar de Heer leidde het zo, dat we weer samen leerden lachen, huilen en boos zijn, ook al is door de gebrokenheid van het leven het basisvertrouwen nooit helemaal terug gekomen.

Go in peace and laugh on Glory’s side
Zojuist luisterde ik een prachtig lied van Chris Rice, ‘Untitled Hymn’. Toen ik het laatste couplet hoorde werd ik diep geraakt en moest ik terug denken aan de laatste momenten van mijn moeders leven. Na al die jaren van pijn, afwijzing van beide kanten en zz laugheenzaamheid, mocht ik haar hand vasthouden, samen met mijn familie voor haar zingen en bidden, haar bedanken dat zij mij in mijn kindertijd leerde wat onvoorwaardelijke liefde inhoudt, de tranen in haar ogen zien bij het afscheid en haar zien vertrekken naar een bestemming waar wij alleen maar van kunnen dromen. En wat gunde ik haar met heel mijn hart de woorden van dit laatste couplet:

And with your final heartbeat,
Kiss the world goodbye,
Then go in peace, and laugh on Glory’s side…

And fly to Jesus,
Fly to Jesus,
Fly to Jesus and live

Liefde sterker dan de dood
Toen mijn vader zou overlijden, durfde ik daar niet bij aanwezig te zijn. Ik vond de dood en wat daarbij hoort eng. Dit keer ervoer ik Gods diepe liefde voor mijn moeder, op het meest kwetsbare moment van haar leven. Liefde overwint angst en is sterker dan de dood. Zoals Paulus zegt in 1 Korinthe 13:12-13:

Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog. Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

Mijn moeder is dáár, oog in oog met Jezus. Doordrongen van Zijn diepe liefde voor haar. Voelbaar gekend op een level, waar ik alleen maar van kan dromen en zij in haar leven naar verlangd heeft. Zij kent Hem, zoals God haar altijd al gekend heeft. Wat een zegen! Ook al kan ik soms best zenuwachtig worden als ik denk aan mijn levenseinde, ik zie er enorm naar uit om mijn Heer in al Zijn glorie in levende lijve te ontmoeten. Wat een dag zal dat zijn!


‘Untitled Hymn’, Chris Rice

Weak and wounded sinner,
Lost and left to die,
O, raise your head for Love is passing by

Come to Jesus,
Come to Jesus,
Come to Jesus and live

Now your burden’s lifted,
And carried far away,
And precious blood has washed away the stain… so

Sing to Jesus ,
Sing to Jesus ,
Sing to Jesus and live

And like a newborn baby,
Don’t be afraid to crawl,
And remember when you walk sometimes we fall… so

Fall on Jesus,
Fall on Jesus,
Fall on Jesus and live

Sometimes the way is lonely,
And steep and filled with pain,
So if your sky is dark and pours the rain… then

Cry to Jesus,
Cry to Jesus,
Cry to Jesus and live

O, and when the love spills over,
And music fills the night,
And when you can’t contain your joy inside… then

Dance for Jesus,
Dance for Jesus,
Dance for Jesus and live

And with your final heartbeat,
Kiss the world goodbye,
Then go in peace, and laugh on Glory’s side… and

Fly to Jesus,
Fly to Jesus,
Fly to Jesus and live

Fly to Jesus,
Fly to Jesus,
Fly to Jesus and live

Advertenties

Een gedachte over “Laugh on Glory’s side | Over vergeving, verzoening, liefde sterker dan angst en dood, en een ongeëvenaarde toekomst in het leven ná dit leven

  1. Pingback: Dit is hoe wij – toch – overwinnen! | Zuiver Zilver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s